"Samen krijgen we meer voor elkaar"

 

Samen krijgen we meer voor elkaar
Brain Scholtes, 35 jaar, is internist oncoloog in het Maasziekenhuis. Het was niet per se zijn eerste keus om in een (klein) regionaal ziekenhuis te gaan werken, nu is hij erg blij met deze keuze. Brian: “Hier werken is het beste uit twee werelden halen. De korte lijnen, de persoonlijke aandacht, iedereen kent elkaar bij Pantein en de expertise die we hebben door de intensieve samenwerking met het Radboudumc. Daar profiteert de patiënt van.”

 

Niet zo maar collega’s
“Ik kan mijn werk niet alleen, ik heb iedereen nodig: de chirurg, de MDL-arts (maag-darm-lever arts), de gespecialiseerde verpleegkundigen die chemotherapie geven en de verpleging. Zij zijn mijn oren en mijn ogen. Als er iets is met een cliënt, zien zij dat vaak als eerste. We leveren bij Pantein een teamprestatie: samen krijgen we meer voor elkaar.’’

 

Steeds meer thuis
“Wat ik ervaar, is dat steeds meer ziekenhuiszorg naar de thuissituatie verschuift. Dat geldt ook voor chemotherapie. Dat kan gewoon thuis. Het blijkt ook dat mensen meestal minder last hebben van bijwerkingen als dit thuis gebeurt. We werken hiervoor samen met de specialistisch verpleegkundigen (VTT) van de thuiszorg van Pantein. Zij begeleiden de cliënt thuis en als het nodig is hebben we snel contact met elkaar. We organiseren de zorg zo goed mogelijk rondom de patiënt. Dat wordt als zeer positief ervaren.”

 

Interesse?
Ook geïnteresseerd in Werken bij Pantein? Neem dan contact op of kijk bij onze vacatures.